NADA

Hvad er NADA?

 

NADA står for National Acupuncture Detoxification Association og er en øreakupunktur metode, som blev udviklet i begyndelsen af 70’erne, på Lincoln Hospital i New York.

Billedet illustrerer hvordan NADA ser ud, når nålene er i øret.
Billedet illustrerer hvordan NADA ser ud, når nålene er i øret.

 

Metoden er kendt over det meste af verden, og anvendes med stor succes i forbindelse med coaching og terapi. Derudover anvendes metoden også på psykiatriske hospitaler og misbrugscentre i forbindelse med behandlinger for misbrug, abstinens og psykiske problemer.

Nada bruges ofte før en samtale for at sikre at personen får balance i kroppen – får ro. Ved at have ro i kroppen vil det være mere nemmere at føre en konstruktiv samtale, som personen også selv vil kunne koncentrere sig om. Det er en attraktiv metode fordi den har en positiv effekt, ikke kan overdoseres og ikke har indvirkning på evt. andre behandlingsmetoder. Dermed er Nada et godt supplement til andre behandlinger.

 

Metoden har siden 1990’erne været brugt til børn og unge med ADHD, Autisme, forskellige kromosomfejl o. lign., for at øge deres koncentration, samt give børnene fysisk og psykisk ro.

I forbindelse med børn, kan der med fordel anvendes ørekugler frem for nåle, da ørekuglerne ikke medfører smerter/ summen i ørerne.

Nada er en metode som anvendes for at skabe balance imellem Yin & Yang. Der stikkes i 5 punkter i øret for at opnå den optimale effekt. Der kan anvendes 3 punkter, hvis du er nervøs eller har nåleskræk.

Ønsker du mere viden om hvert enkelt punkt, samt effekten der kan være, kan du læse mere HER.

Du kan få ørekugler, som er guldbelagte magnetkugler, der sættes på 1-3 punkter i øret. Dette bruges også til børn.

 

Hvor ofte skal jeg have NADA?

Nada forløb er individuelt. Der er derfor ikke et præcist svar på hvor ofte man skal have behandlingen. Efter ca. 20 behandlinger kan man konkludere, om behandlingen har den rette effekt.

Nålene skal sidde i ørene i 30-45 minutter – som udgangspunkt. Man må gerne sidde længere, men det giver ikke en bedre effekt. Du skal sidde i rolige omgivelser, gerne i et rum alene eller med andre der har nåle i ørene. Det er optimalt at ydre stimuli begrænses, da NADA er en indre proces, hvor man har en “stille samtale med sig selv” (citat: Michael Smith).  Det betyder at der ikke skal afspilles vild musik, der kan med fordel afspilles roligt og afslappende musik.

Det er grundtanken, at nada skal hjælpe dig til at kunne mærke indre ressourcer, føle dig stærkere og øge din evne til at tænke mere klart. Ydre stimuli vil reducere denne virkning, der er fjernsyn og andre støjende ting ikke hensigtsmæssige.

Intervallet mellem behandlingerne afgøres af formålet med NADA, samt af hvordan du oplever det at få nåle. Et typisk forløb:

Fase 1: Omkring 12 behandlinger – 2-6 gange pr. mdr.  Dette er abstinensfasen, akut angst osv.

Fase 2: Omkring 8 behandlinger – 2-3 gange om måneden indtil stabilitet. Alt efter symptomerne kan det være fra få uger til måneder.

Fase 3: NADA fases ud alt efter symptomernes styrke eller behandlingen fortsætter, for at øge muligheden for balance i kroppen.